AKARYAKIT İSTASYONU RUHSATLANDIRMA HİZMETİ
Adress Danışmanlık olarak Akaryakıt istasyon kurulumu aşamasında gerekli A ve L lejandlarının çıkartılması çalışmaları ile yönlendirme hizmetleri sunmaktayız.
AKARYAKIT/LPG İSTASYONU RUHSAT VE LİSANSI
Adress Danışmanlık, Ruhsat ve Lisans süresince; Teknik Danışmanlık, dosya ve proje hazırlama, tüm kurum/kuruluş denetlemelerini sağlama, iş yeri sahibini sürecin her aşamasında bilgilendirme, koordinasyonu sağlama, bu uzun süreci en kısa zamana indirerek firmaya maddi ve manevi destek sağlamaktayız. Akaryakıt İstasyonu ruhsatı nasıl alınır? Akaryakıt bayilik lisansı nasıl çıkarılır? GSM nasıl alınır? İskan nasıl çıkartılır?
AKARYAKIT VE LPG İSTASYONU RUHSAT AŞAMALARI
Yeni kurulacak istasyonlarda Akaryakıt ve Lpg ruhsat talebi için öncelikle ilgili bulunduğu belediyelere Çalışma Ruhsatı talebinde bulunulur. GSMİ Kurulu tarafından verilen Yer Seçimi-Tesis İzni Kararı olumlu ise,Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce “İtfaiye onaylı Avan Proje” Gayri Sıhhi Müessese Mevzuatına göre onaylanır,YER SEÇİMİ-TESİS İZNİ düzenlenir.Yer Seçimi-Tesis İzni alan istasyon, inşaat izni (İNŞAAT RUHSATI) almak için mimari ve tesisat projeleri,zemin emniyeti ile ilgili raporlarla birlikte bağlı bulundukları İlçe / İlk Kademe Belediyelerinin imar birimine başvurur.
İlçe / İlk Kademe Belediye Başkanlığı İmar Mevzuatı açısından konuyu inceler.Mimari proje ve tesisat projesini onaylayıp inşaatın kurulmaya başlaması için “İnşaat İzni” verir.İnşaat İzni alan İstasyon ilgilileri mimari projeye göre inşaatı tamamlarlar ve “Yapı Kullanma İzni – İskan Belgesi” almak için İlçe / İlk Kademe Belediyeye başvururlar.
İlgilisi, GSM ruhsatı için Yapı Kullanma İzni ve diğer belgelerle Ruhsat ve Denetim Müdürlüğüne başvurur.Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, işyerini Gayri Sıhhi Müessese Mevzuatı açısından Mahallinde tetkik ederek,Çalışma Ruhsatı verilip verilmeyeceği hususunda karar alınmak üzere dosyayı Gayri Sıhhi Müessese İnceleme Kuruluna sunar. Kurul kararı olumlu ise Gayri Sıhhi Müessese Kurul kararı sonucu Kurul Kararının yazılması,Çalışma Ruhsatının Düzenlenmesi ve Makine Yerleşim Projesi onay işlemlerinin yapılması Ruhsat ve Denetim Müdürlüğünce yürütülür.
Olumlu olmaması durumunda gerekçesi ile birlikte bildirilir.
İstasyonun İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı alındıktan sonrada islerin yetkili bir uzmanın gözetiminde yürütülmesi için, LPG Sorumlu Müdürü bulundurması zorunludur. LPG istasyonları sorumlu müdür hizmetimizde bulunmaktadır.
LPG İSTASYONLARINDA TSE HİZMET YETERLİLİK BELGESİ NASIL ALINIR?
TSE 11939 LPG standartlarına göre üretilmiş bütün LPG İkmal istasyonları TSE Hizmet yeterlilik belgesi almak zorundadırlar. Açılış ruhsatı öncesi alınması gereken bu belge olmadan tesislerin işletmeye alınması mümkün olmamaktadır ( Sanayi ve Ticaret Bakanlığından mecburi standart tebliği tebliğ no:ösg-2007/09). Lpg’li akaryakıt istasyonunuz var ise TSE hizmet yeterlilik belgesi olmadan çalıştırmanız kanun dışıdır. TSE hizmet yeterlilik belgesi alımı, TSE belgesi iptalinde TSE belgesi yenileme, HYB belgesi alımı işlemlerini yapmaktayız.