2019 VE 2020 YILINDA YENİLENECEK BAYİLİK SÖZLEŞMELERİ

Dağıtım Firmaları ile Akaryakıt bayilerinin 5 yıllık sözleşmelerinin birçoğu 2020 yılı Eylül ayında sona erecek.Dağıtım Firmaları şimdiden bu sözleşmeleri yenileme girişimlerine başladılar.

2015-2018 yılları arasında yapılan hibe ve kredi destekli sözleşmeler,Ülkede ki faizlerin yüksek olması nedeniyle bu dönem oldukça farklılık göstermektedir.

2020 yılında sözleşme yenileyecek istasyon sahiplerinin şimdiden Dağıtım Firmaları ile görüşmeler yaparak,bir yıl içerisinde belirli bir yol katetmeleri gerekmektedir.Dağıtım Firmaları bu çalışmalara başladılar.

Dağıtım Firmaları ile yapılan 5 yıllık sözleşmeler ortalama 40 civarı parametre göz önüne alınarak yapılmaktadır.Bugün yapılan sözleşme,bayileri 5 yıl boyunca bağlamaktadır.Bayiler bugünden gelecek 5 yılın piyasa şartlarını,kendi durumlarını ve çevre faktörlerini göz önüne alarak sözleşme yapmalıdırlar.

Bugün ki satış hacimlerini ve piyasa koşullarını 5 yıllık bir projeksiyonda analiz etmek ve buna göre Ticari şartları oluşturmak durumundadırlar.Bugün iyi gibi durun bir ticari şart,gelecekte bayileri zor durumda bırakabiliyor.

Günümüzde,önceden yapılan sözleşmelerden ötürü Dağıtım Firması ile mahkemelik olan birçok bayi bulunmaktadır.

Adress Müşavirlik San.ve Tic.A.Ş. olarak biz,bayilerin yapacağı 5 yıllık sözleşmelerde danışmanlık hizmeti vermekteyiz.Bayi 5 yılda bir sözleşme yaparken,danışmanlık firmaları her yıl onlarca sözleşme yapmakta,değişen piyasa şartlarını tam olarak bilmektedir.

Şirketimiz,Petrol Piyasası ve Rekabet Kurumu hükümlerine uygun görüşmeler yapmaktadır.Hukuk birimimiz devamlı olarak bayilik sözleşmeleri ve Petrol Piyasasında ki problemlerle ilgilendiği için bu konuda ihtisas sahibidir.Danışmanlık hizmeti veren danışmanlarımız Türkiyede ki genel sözleşmeler hakkında detaylı bilgi ve görüşe sahip oldukları gibi her bölgenin ticari şartlarına da hakimdirler.

Bayilik sözleşmelerinde yazılan bir kelimenin ,bayiye asgari %1 kar mahrumiyeti getireceğini bilmek gerekir.Bayinin yıllık cirosunun%1 kaybının 5 yıl boyunca,artan satış hacmiyle orantısını düşünürsek bu bile bir danışman firma ile çalışılması gerekliliğini ortaya koymaktadır.

5 yıl boyunca uygulanacak ticari şartların profesyonel bir ekip tarafından oluşturulması karlılığı arttıracağı gibi,ilerde Dağıtım Firmaları ile yaşanması muhtemel problemleri de en asgariye indirecektir.

Adress Müşavirlik San.ve Tic.A.Ş.

Akaryakıt & Lpg Yatırım Danışmanlığı